top of page
et nærbillede af et hængelampe i guld med hulmønster, som ligner små blomster, hulmønsteret laver skygger på på den lyse væg, bagved hænger et lille billede af en tegning i en sølvramme, tegningen forstiller et foroverbøjet menneske, tegnet i løse farvede krusedullestreger

Om Malika Pattey,
Manuvision behandler (København)

Jeg hedder Malika Pattey, er mor til Rosa Alba, og jeg har været Manuvision kropsterapeut- og træner siden 2013. 
 
Jeg brænder for at hjælpe mennesker på plads i deres krop. Mit fokus er på mødre og kvinder, som jeg gennem kropsterapi hjælper med at finde fodfæste i forbindelse med livets store overgange.
 
Tiden før og efter en fødsel kan være sårbar, og da jeg selv blev mor, savnede jeg et trygt sted, hvor behandleren havde viden og kompetencer om de følelser og kropslige oplevelser, man går igennem som nybagt mor. Det blev startskuddet til min egen specialisering og til Mærkbarkrop.

Jeg tilbyder blandt andet: 

​Samme år jeg blev uddannet Manuvision kropsterapeut, blev jeg også mor for første gang. Det var en stor begivenhed og omvæltning.

Jeg gik fra at ville have en stille og rolig hjemmefødsel til at få en svær grad af præeklampsi (svangerskabsforgiftning), og fødslen måtte sættes i gang på hospitalet 2 uger før termin.

 

Det blev en lang og dramatisk fødsel, der medførte et blodtab på 2,1 liter, operationsstue og blodtransfusion. En meget kaotisk start for mig som mor.

Den hårde fødsel mærkede jeg meget konkret i min krop i form af spændinger, men også som en følelsesmæssig lammelse.

 

Med min baggrund som kropsterapeut og træner, vidste jeg, hvad min krop havde brug for, og hvor jeg kunne få hjælp til at få forløst chokket. Det hjalp mig til at komme tilbage til mig selv, til at mærke min krop og etablere kontakten til min datter. 

En indfølende form for kropsterapi (Manuvision kropsterapi)

Min tilgang til kroppen er en nænsom form for kropsterapi baseret på dyb indføling, samtale og udveksling for, at du kan føle dig tryg og have dig selv med i processen. Tryghed er fundamentet for at skabe tillid. For at jeg kan hjælpe dig som klient bedst muligt med at få skabt forbindelse til din krop, er etableringen af tryghed og tillid afgørende for, at din krop og nervesystem kan slappe af. Jeg bruger derfor god tid på at få skabt et trygt rum for dig. Det er noget af det vigtigste for, at både du og kroppen kan åbne sig og slippe de fysiske og psykiske blokeringer, som kan ligge der. 

Jeg har indblik i den nyeste neuroforskning om vagusnervens betydning for kroppens stressrespons i det autonome nervesystem, som den amerikanske psykolog og neuroforsker Stephen Porges har beskrevet i bogen The Polyvagal Theory. 
 

Manuvision er en indfølende form for kropsterapi, der gennem arbejde med nervesystemet, massage, stræk og rolige  pulserende bevægelser kan løsne op for fysiske og psykiske blokeringer i kroppen. Min vej til Manuvision kom efter en depression, hvor kropsterapien hjalp mig igennem. Behandlingerne gjorde mig i stand til at finde hjem i min krop og vækkede en brændende passion for at hjælpe andre til at genfinde relationen til sig selv og deres krop.

Hvad er Manuvision behandling?

Manuvision kropsterapi

Kropsterapi er en overordnet betegnelse for et terapeutisk arbejde, hvor det er kroppen, man arbejder med. Der findes mange former og grene inden for kropsterapi. Den form for kropsterapi jeg benytter i min praksis er Manuvision kropsterapi. 

 

Manuvision Kropsterapi er en evidensbaseret behandlingsform, der behandler fysiske og psykiske lidelser gennem kroppen. Her arbejdes der ud fra, at krop, tanker og følelser hænger sammen og påvirker hinanden. Har du ondt i kroppen, påvirker det psyken, og har du ondt i livet, sætter det sig i kroppen. Det er altid nervesystemet og kroppen, der reagerer først, når der er noget galt. Det er genialt skabt fra naturens side for at sikre den bedst mulige overlevelse. Problemet er, at mange har mistet forbindelsen og forståelsen af, hvad kroppen prøver at fortælle – og reagerer først, når man er kørt galt. Det stressende liv, mange lever i dag, stiller nye krav til kroppen og nervesystemet. Det kræver derfor ny viden og former for hjælp. Her hjælper kropsterapien til at få genetableret forbindelsen, skaber større forståelse og sammenhæng, støtter kroppen i at restituere og skaber balance i nervesystemet. Et nervesystem i ro træffer ofte andre valg end et stresset nervesystem.


 

Evidensbaseret behandling

Manuvision kropsterapi har deltaget i det første forskningsprojekt i Danmark sammen med Statens Institut for Folkesundhed og Region Hovedstadens Psykiatri. Her viste Manuvision kropsterapi sig at have stor effekt på behandlingen af PTSD. Denne kropsterapiform er dermed evidensbaseret i forhold til at behandle stress, traumer og de fysiske og psykiske tilstande, traumer kan medføre, som fx depression, angst og PTSD. Derudover er Manuvision udkommet med bogen “Når kroppen er krig”, som er baseret på forskningsprojektet om PTSD og den nyeste videnskab om nervesystemet.

Min baggrund som Manuvision behandler 

Min vej til Manuvision kom efter et længere stressforløb, som endte med en moderat depression, hvor kropsterapien hjalp mig igennem. Behandlingerne gjorde mig i stand til at finde hjem i min krop og vækkede en brændende passion for at hjælpe andre til at genfinde relationen til deres krop. Inden min stress-sygemelding knoklede jeg med at komme ind på skuespillerskolerne. Det var både hårdt og slidsomt for mig. Når jeg kigger tilbage, kan jeg se, at min krop på ingen måde var i stand til at klare det pres, som det krævede, men min vilje var sej, og det blev desværre en dårlig kombi. For det betød, at jeg overhørte min krops signaler og mistede kontakten til mig selv. Så i dag er jeg taknemmelig for, at min depression gav mig pausen til at stoppe op i mit liv og genoverveje, om jeg var på rette vej. 

De store chok og kriser i mit liv ser jeg som vigtige udviklingsstadier, hvor jeg har skulle lære nye ting om mig selv, mit liv og mine relationer. De har hjulpet mig til at udvikle nye og sundere færdigheder, givet mig en stærkere følelse af, hvem jeg er, mine værdier, og hvad jeg står for. De har hjulpet mig til at finde mere og mere hjem i mig selv og min krop. 
 

Relationsarbejde og opmærksomhed

Jeg kalder etableringen af tillid: relationsarbejde. Relationsarbejdet består blandt andet i tryghed og omsorg. Det er vigtigt for mig, at du som klient føler dig set, hørt og respekteret. Tryghed er fundamentet for, at jeg kan hjælpe dig til at få skabt tillid og forbindelse til de områder af din krop, som du undervejs i livet og/eller under voldsomme begivenheder har mistet kontakten til - altså en oplevelse af at føle dig tryg ved at mærke din krop. Det stiller krav til mig som behandler. Løbende under behandlingen arbejder jeg på min opmærksomhed og relation til min egen krop for at regulere mit nervesystem. Der foregår hele tiden en udveksling mellem dit og mit nervesystem, som har betydning for kvaliteten af din behandling. Man kan med andre ord sige, at du får hjælp til at regulere dit nervesystem gennem min opmærksomhed på både din og min krop.

 

INDRE BARN - metoden

Som forælder og nybagt mor vil du sikkert mange gange opleve at blive overvældet af stærke følelser og måske føle, at du har mistet kontrollen over dig selv. Det er en helt naturlig udviklingsproces, som sker, når man bliver mor. Men det kan føles meget skræmmende og give anledning til angst, hvis du ikke forstår, hvor det kommer fra, og hvorfor du reagerer så stærkt.

I min terapi bruger jeg derfor af og til Indre barn-metoden for, at du kan få skabt en forståelse af, hvordan tidlige erfaringer i din barndom og opvækst kan vise sig igen i dit moderskab. Det kalder jeg dit indre barn, som reagerer – et billede på tidlige oplevelser, følelser og behov, som du ikke blev mødt i, rummet og fik dækket, da du var lille. De tidlige erfaringer husker din krop og nervesystem. I mødet med dit nye barn og familie bliver disse ubevidste minder – som en gammel indre sorg og smerte – vækket i håb om, at de denne gang bliver set og hjulpet. Men hjælpen kan udeblive og desperationen stiger, fordi dit indre barn stadig ikke bliver set, forstået og imødekommet. Den del hjælper jeg dig med, så du kan få adskilt de tidlige traumer/erfaringer fra nutiden og få skabt ro og rummelighed i det følsomme nervesystem. En lille note: Når vi arbejder med indre barn hos mig, bliver kroppen altid inddraget i modsætning til psykoterapien, hvor indre barn ofte kun italesættes og visualiseres. Den kropslige del er afgørende, da det er i nervesystemet, traumet er opstået.

 

Min relation til min krop og datter
 

Jeg ser min datter som min lille læremester. Hun lærer mig, hvad det vil sige at være i en kærlig relation - hvad kærlighed dybest set er. Selvom vores relation ikke altid vækker kærlige følelser. Børn kan give anledning til alle mulige andre følelser end kærlighed. Jeg ser det som min største opgave at blive ved med at lytte til, hvad det er hun prøver at fortælle mig uden sprog, rumme hende og tage ansvar for mine egne følelser. Det er jeg ikke ordentlig i stand til uden at have god kontakt med min krop. Den prøver også at fortælle mig alle mulige ting gennem irritation, smerter, uro, stress, vrede og sorg. Den vil også lyttes til, have min opmærksomhed og hjælp til at få kontakt. Derfor er meditation, mit kropsarbejde med Manuvision træning og kropsterapi blevet en fast bestanddel i mit liv. Det holder mig i bevægelse og i kontakt med mig selv. Det hjælper mig til at kunne lytte dybere og forstå, hvad der bliver sagt inde bag ordene hos min datter og de mennesker, jeg møder på min vej.

 

Jeg vil også rigtig gerne hjælpe dig med at have god kontakt med din krop.

CV 

 Underviser,  Online træning i kropsbevidsthed  2021 -

 ​Underviser, Efterfødselstræning 2019 - 2021​

 ​Kursus i anatomi, fysiologi og sygdomslære, v. Carsten Munk 2019

Manuvision masterclass, Lænderetning 2019

Manuvision masterclass,  ledfrigørrelse 2018

Underviser i Manuvison træning hos CSM:øst 2017-2019

Manuvisionkursus, Kropsterapi for stressklienter 2017

Underviser, Manuvision træning, kropsscanning og behandling af elever på Copenhagen Acting School  2016 - 

Stifter af Mærkbar Kropsbehandling 2016

Bestyrelsesmedlem ved GAIA-Instituttet 2015- 2021

Underviser, Manuvision træning på Manuvision Softhold 2015 - 2019​

​ Underviser, Manuvision træning på Det Danske Filmskuespiller Akademi 2015-2018​

Manuvision Fastekursus, Barcelona 2015 - 2017

Assistent på Manuvision Massagekursus 2015​

Manuvision Uddannelsen, Kropsterapeut og træner 2013

Maske og skuespiltræning, v. Skuespiller Finn Hesselager 2011

Yoga kursus, Sydindien 2010

Rødkilde Teaterhøjskole, Aspirantkursus – Skuespiltræning 2008

Rødkilde Teaterhøjskole, Skuespiltræning 2005​​

et nærbillede af Malika Pattey og hendes datter, da hun var baby, Malika står i venstre side og holder sin datter, Malika's blik kigger ned mod hendes datter, datteren kigger direkte ud på publikum, de er begge bare hud mod hud, Malika's arm holder om datteren, der er en tyk lys solstråle som rammer ned på hendes højre arm, datterens hånd er løftet lidt over Malikas arm, datteren er lysere i huden end sin mor, solstrålen rammer også datterens panden og hoved, hun har endnu ikke hår på hovedet, Malika har stort mørkt afrohår afro
en behandlerbriks med et cremefarvet lagen på og et bordeaux tæppe foldet i fodenden, bagerst i et lokalet til ventre står en hvid blød stol med en sort pude, over stolen hænger et sort og hvidt billede, ved siden af er der en vindueskarm med en sort buddha siddende i lotusstilling, ved siden af står en potteplante
et profilbillede af Manuvision kropsterapeut Malika Pattey, hun er klædt i en sort t'shirt og smiler varmt til publikum, hun er let mørk i huden og har kort afrohår
bottom of page