Efterfødsel 

Det er ikke så lidt du som kvinde må lægge krop til under en graviditet og fødsel, både fysisk og emotionelt. 

 

Selvom det er noget vi kvinder altid har gjort, er det stadig en stærk smertefuld, ikke mindst kraftfuld affære og på ingen måde ubesværet – og der kan være mange følelser, du som mor kan have brug for at få bearbejdet i en efterfødselsbehandling.

 

FORVENTNINGSPRES: 

Forventningerne kan være store til en selv, ens partner, fødselshjælpere og det nyfødte barn. Forventninger, der måske ikke altid bliver indfriet og som kan munde ud i følelser som sorg og skuffelse. 

 

FØDSELSKOMPLIKATIONER: 

Der kan undervejs i fødslen opstå komplikationer, der kan give anledning til stress, angst og magtesløshed. 

 

STRESS OMKRING FØDSLEN: 

Et travlt og underbemandet personale på fødegangen kan have sendt dig hjem med en følelse af for lidt opmærksomhed og indføling. 

 

AKTIVERING AF GAMLE, FORTRÆNGTE FØLELESER: 

Både graviditeten, fødslen og mødet med det nyfødte barn kan bringe gamle fortrængte følelser op til overfladen, som kan virke overvældende. 

 

Med andre ord, der kan være mange grunde til at du sidder tilbage med uforløste følelser efter en fødsel. 

 

Gennem kroppen kan du få bearbejdet graviditeten, fødslen og evt, traume, der kan være opstået. Det er også en mulighed for at få bearbejdet gamle traumer fra egen fødsel og barndom, som kan være kommet op efter det nye moderskab. 

Ved at komme i bedre kontakt med dig selv og din krop, kan du opnå at komme i dybere kontakt med dit barn.

 

I min behandling tager jeg udgangspunkt i dig og din fødselsoplevelse, samt de følelsesmæssige spændinger fødslen kan have været med til at vække. Sammen kan vi gå dybere og berøre andre emner, der kan blokere for et frit liv i kroppen.