top of page
Massage Stinne ben 2.jpg

EFTERFØDSELSBEHANDLING

Det er ikke så lidt du som kvinde må lægge krop til under en graviditet, fødsel og som mor - både fysisk og emotionelt. 

 

Selvom det er noget, vi kvinder altid har gjort, er det stadig en stærk, smertefuld og ikke mindst kraftfuld oplevelse at føde og på ingen måde ubesværet. Der kan være mange følelser, du som mor kan have brug for at få bearbejdet i en efterfødselsbehandling.

 

Det kan for eksempel være:

FORVENTNINGSPRES: 

Forventningerne kan være store til en selv, ens partner, fødselshjælpere og det nyfødte barn. Forventninger, der måske ikke altid bliver indfriet og som kan munde ud i følelser som sorg og skuffelse. 

 

FØDSELSKOMPLIKATIONER: 

Der kan undervejs i fødslen opstå komplikationer, der kan give anledning til stress, angst og magtesløshed. 

 

STRESS OMKRING FØDSLEN: 

Et travlt og underbemandet personale på fødegangen kan have sendt dig hjem med en følelse af for lidt opmærksomhed og indføling. 

 

EFTERFØDSELSKOMPLIKATIONER

Det kan fx være et for tidlig født barn indlagt på den neonatale afdeling, en mislykket amning, et barn med kolik, angst, tilknytningsproblemer,  parforholdsproblemer, familiære stressfaktorer, som fx for lidt støtte fra familien eller andre konflikter.

 

AKTIVERING AF GAMLE, FORTRÆNGTE FØLELESER: 

Både graviditeten, fødslen og mødet med det nyfødte barn kan bringe gamle fortrængte følelser op til overfladen, som kan virke overvældende.

Det kan være tidlige oplevelser og erfaringer, du som voksen ikke har et sprog for, da det blev lagret som sansninger i din krop og nervesystem, da du var helt lille.  

Der kan med andre ord være mange grunde til, at du sidder tilbage med uforløste følelser efter en fødsel og i dit moderskab.

Du er velkommen til en efterfødselsbehandling uanset, om du oplever, at din fødsel har været kompliceret eller ukompliceret. I en efterfødselsbehandling tager jeg udgangspunkt i dig og din fødselsoplevelse, samt de følelsesmæssige spændinger fødslen eller efterfødselstiden kan have været med til at vække.

 

Gennem kroppen bearbejder vi graviditeten, fødslen og et eventuelt efterfødselstraume. Det er også muligt at få bearbejdet gamle traumer fra egen fødsel og barndom, som kan være kommet op efter det nye moderskab. Sammen kan vi gå dybt og berøre det, der kan blokere for et frit liv i kroppen. Ved at komme i bedre kontakt med dig selv og din krop, kan du opnå at komme i dybere kontakt med dit barn.

Behandlingen kan hjælpe dig med:

 

 • efterfødselsreaktion

 • fødselsdepression

 • fødselstraumer

 • angst 

 • stress

 • tankemylder/ katastrofetanker

 • ryg - og skuldersmerter

 • generelle spændinger ​

 • ar efter kejsersnit

 • spændinger i underlivet og bækkenbunden

 • nedsat sexlyst

Hvordan foregår en behandling?

 

Selve behandlingen er en hjælp til at få åbnet op for kroppen og afspændt nervesystemet, løse op for fysiske og psykiske blokeringer, der hæmmer åndedrættet – og gennem behandlingen skabe nyt liv og energigennemstrømning i kroppen.

Vi begynder en kort samtale om, hvordan du har det. 

Under behandlingen ligger du på en briks med et varmt tæppe over dig. 

 

Behandlingen består af massage, pulsering, tryk, stræk og frigørelse af led, som afspænder og åbner op for at dybere åndedræt. Gennem samtale undervejs, mens jeg behandler dig, skabes der en sammenhæng mellem følelser, krop og tanker. Det kan være med til at give dig en større forståelse af dig selv, din krop og dens signaler.

 

Åndedrættet er omdrejningspunktet i behandlingen og du vil løbende blive guidet i at ånde ud. Det er med til at skabe ro og afslapning. 

Det er meget forskelligt, hvordan mine klienter oplever en behandling og der er ikke noget rigtigt eller forkert i forhold til, hvordan du er og reagerer. 

 

Jeg bestræber mig på at skabe et trygt rum for dig, hvor der er plads til de følelser og fornemmelser, du nu måtte have og som eventuelt kan komme bag på dig – jeg er der for at hjælpe dig til at lære at rumme dem.

I videoen her fortæller jeg mere om, hvad en efterfødselsbehandling kan gøre for dig.

bottom of page