top of page

En fødsel er en stærk og kraftfuld oplevelse. For nogen kan oplevelsen være meget smertefuld og forbundet med svære følelser. For andre kommer de svære følelser først noget tid efter fødslen og er mere forbundet til oplevelsen af at blive mor.

 

I en efterfødselsbehandling tager jeg udgangspunkt i dig og din fødselsoplevelse og de følelsesmæssige spændinger, som fødslen eller efterfødselstiden kan have vakt.

Gennem kropsterapien er mit fokus at bearbejde de følelser og spændinger, der kan sidde i kroppen efter en graviditet, fødsel og et eventuelt fødselstraume. Gamle traumer fra egen fødsel og barndom kan dukke op, når man selv bliver mor, og det er også muligt at bearbejde dem.

Behandlingerne er med til at løsne spændinger, så du kan komme i bedre kontakt med dig selv og din krop. Det giver ro og overskud, så du kan stå stærkere i dit moderskab.

 

Efterfødselsbehandlingen kan hjælpe dig med:

 • Efterfødselsreaktion

 • Fødselsdepression

 • Fødselstraumer

 • Angst 

 • Stress

 • Tankemylder/ katastrofetanker

 • At rumme dit barns gråd 

 • Tilknytningsproblemer 

 • Ryg- og skuldersmerter

 • Generelle spændinger ​

 • Ar efter kejsersnit 

 • Spændinger i underlivet og bækkenbunden

 • Nedsat sexlyst​

En efterfødselsbehandling består af massage, pulsering, tryk, stræk og frigørelse af led, som afspænder nervesystemet og åbner op for at dybere åndedræt. Gennem samtale undervejs skabes der en sammenhæng mellem følelser, krop og tanker. Det kan være med til at give dig en større forståelse af dig selv, din krop og dens signaler.

 

​Jeg bestræber mig på at skabe et trygt rum for dig, hvor der er plads til de følelser og fornemmelser, der er og som eventuelt opstår – jeg er der for at hjælpe dig til at lære at rumme 

dem. 

 

Godt at vide om behandlingen: 

Behandlingen får din krop til at udskille affaldsstoffer, som gør, at du kan føle dig træt bagefter og måske også få en svag hovedpine. Derfor anbefaler jeg altid, at du drikker rigeligt med vand resten af dagen. Du kan også opleve, at der efterfølgende kan komme følelser op til overfladen, som kan føles mere intense - dog kun for en kortere periode. Det er helt normalt og er en naturlig del af helingsprocessen. Kroppen har været på overarbejde og forløsningen, som kropsterapien hjælper til, kan have brug for at bundfælde sig i dig.

 

 Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til mig, hvis du har spørgsmål, har brug for råd og vejledning efter din behandling. Jeg støtter dig i din helingsproces. 

Har du spørgsmål eller brug for en snak, før du bestiller? Send en sms eller ring til mig på 40976293

et nærbillede af en mor, som holder sin bare baby. Man ser kun lidt af morens næse, foran morens ansigt er hovedet af hendes baby, babyen ligger med hovedet ind på morens højre skulder, babyen har let åben mund og dens blik kigger ud mod os, moren har en grå bh på og holder babyen ind til sig, man ser morens hånd på den bare babyens ryg, hun har bordeaux neglelak på

Efterfødsel og efterfødselsbehandlinger

I videoen her fortæller jeg mere om, hvad en efterfødselsbehandling kan gøre for dig.

Kroppen efter fødsel har brug for omsorg og kærlighed

Efter fødslen gennemgår din krop store forandringer. Du kan opleve alt fra ømhed og træthed til hormonelle svingninger. Det er vigtigt at huske, at din krop har skabt og født et nyt liv. Det er et stort arbejde og den fortjener nu at restituere gennem ro, omsorg og kærlighed. Der kan undervejs i fødslen være opstået komplikationer, der kan have givet anledning til stress, angst og magtesløshed. Et travlt og underbemandet personale på fødegangen kan have sendt dig hjem med en følelse af for lidt opmærksomhed, indføling og omsorg. Som kropsterapeut med speciale i gravide og mødre er jeg her for at støtte dig gennem denne transformationsproces, det er at blive mor, med empati, forståelse og omsorg. 

Bliv ven med din krop efter graviditeten

Efter en graviditet gennemgår din krop store forandringer. Fra strækmærker til muskelsvaghed og hormonelle svingninger, og det kan være en udfordrende tid for din krop efter graviditet. Der kan opstå et underligt tomrum i maven, der hvor din baby engang lå. Området kan føles fremmed, følelsesløst, sårbart at røre ved eller et sted, du helst ikke vil mærke, fordi det vækker ubehag – måske endda traumer fra fødslen.

 

Jeg anbefaler derfor, at det er et sted du får skabt forbindelse til efter du har født, fordi området huser både den essentielle psoasmuskel og vagusnerve, som har stor betydning for at finde ro og tryghed efter stressende situationer. Vores bug er det blødeste og mest sårbare sted på kroppen. Gik vi stadig på alle fire, som andre pattedyr, ville bugen være beskyttet at vores ryg og ikke være så udsat, som når vi står op. Efter du har født kan området føles mere blottet, både fordi mavemusklerne ikke har samlet sig og fordi nervesystemet er på overarbejde meget af tiden. At lægge et par hænder på området kan derfor give en følelse af beskyttelse, varme og omsorg på et udsat sted. Husk, din krop har skabt nyt liv, været på hårdt arbejde i fødslen og den fortjener nu ekstra omsorg og tryghed. Gennem kropsterapi kan vi arbejde sammen om at genetablere forbindelsen din krop og  genoprette den følelsesmæssige balance, så du kan finde velvære og glæde i din nye rolle som mor.

 

Angst efter fødsel: Jeg kan hjælpe dig

Angst efter fødsel er noget, der er mere hyppigt, end de fleste nok går rundt og tror. Frygt er i sig selv en helt naturlig reaktion på noget, der føles farligt. Det er nervesystemet som sørger for at sikre din overlevelse bedst muligt. Og har du haft en fødsel, der har været meget smertefuld, voldsom eller oplevet som livstruende for dig eller dit barn, er det ikke unormalt at udvikle alvorlig angst. Angst kan opstå som en efterreaktion på en overvældende begivenhed eller en længerevarende belastning din krop har været igennem. Det nervesystemet som reagerer og har brug for hjælp til at blive reguleret fra at være i overlevelsestilstand til at finde tryghed og ro igen. Som kropsterapeut kan jeg hjælpe dig med at bearbejde de følelser og spændinger, der kan sidde i kroppen efter fødslen og støtte nervesystemet i at opdage at faren er drevet over – så du igen kan nyde livet og føle tryghed uden at være på vagt. 


 

Har du tidligere været sygemeldt med stress, haft angst eller depression?

Det kan nemlig have en betydning for dit nervesystem og følelsesmæssige tilstand, når du bliver mor. 

 

Et nervesystem, som tidligere har været belastet, kan være mere følsomt over for enhver form for stress, komplikationer under graviditeten, fødslen og det nye liv som mor. 

Det nye liv kan være præget af megen uforudsigelighed, et stort søvnunderskud og megen gråd, som alt sammen påvirker nervesystemet. Nervesystemet er igen på overarbejde, er konstant på vagt og kan ikke få lov til at falde ordentligt til ro (regulere sig til afslapning). Det bliver til en indre tilstand af uro – og på sigt desperation efter at finde fred. Det kan gøre, at du trækker dig fra sociale sammenhænge med familie, venner eller udeliv.

 

Det påvirker forståeligt nok din følelsesmæssige og psykiske balance som mor. Og det siger sig selv, at det kan være svært at blive ved med at skulle rumme gråd, krav fra omgivelserne og fortsætte i en uendelighed uden at knække sammen. 

 

Så hvis du bebrejder dig selv for ikke at være i stand til at trives i dit nye moderskab og har svært ved at forstå, hvorfor andre synes at mestre det hele. Så kan det altså skyldes, at dit fine nervesystem har været på overarbejde over mange år eller på et tidligere tidspunkt i dit liv, og nu reagerer på den store belastning, det er at gro et barn, gå igennem en fødsel (måske endda med komplikationer) og dernæst stå til rådighed i alle døgnets timer. 

 

Det er altså ikke så sært at kroppen og nervesystemet reagerer. Den siger, “det her er altså bare for meget! Jeg har brug for ro! "Lad mig komme væk, så jeg kan komme til hægterne igen”. Men som mor kan du ikke bare komme væk, og ønsker det nok dybest set heller ikke. Det er blot længslen efter at få en pause og få så meget ro på krop og nervesystem, at det føles rart at være i dig selv igen. 

 

Det vil jeg meget gerne hjælpe dig med. Støtte dit nervesystem i at kunne regulere sig fra at være i stresstilstand til at finde tilbage til roen og hjælpe din krop til at restituere efter det store arbejde, du har været på. 


Har du spørgsmål eller brug for en snak, før du bestiller? Send en sms eller ring til mig på 40976293

bottom of page