top of page
en gravid liggende på en briks, man ser kun noget af hendes torso, den gravide mave og hendes venstre ben, som bliver holdt imellem to hænder i højre hjørne af billedet, et cremefarvet lagen dækker noget af hendes mave, underliv og hofter, den gravides venstre arm er dækket af tatoveringer og ligger lidt ud over kanten af briksen

Gravidbehandling

Overgangen til et nyt liv

Graviditeten er tiden, hvor du mentalt, fysisk og følelsesmæssigt er i gang med forberede dig på fødslen og det nye liv, der venter dig som mor. Der kan være mange råd, formaninger og meninger om, hvordan du forbereder dig bedst muligt. Jeg er her for hjælpe dig med at finde styrke og tiltro til dig selv og din krop – og støtte dig i at mærke det, som føles bedst for dig.

 

Fødslen er en stærk kropslig oplevelse, som vil bringe dig tættere på dig selv og de kræfter du har i dig. Det er en indre følelsesmæssig rejse, som vil komme bag på dig, selvom du måske synes du kender dig selv. Derfor er det godt at have forberedt dig kropsligt på processen. Kroppen er den du skal finde tillid til, den du skal være i, overgive dig til og arbejde med, når du skal føde.

 

Du kan bruge kropsbehandlingerne som en del af din fødselsforberedelse, lindre graviditetsgener og få ro på de mange tanker og bekymringer, der kan være undervejs i graviditeten.

 

Her vil du få hjælp til finde ind til det essenselle åndedræt, få en større forståelse af din krop, dit nervesystem og dine reaktionsmønstre på smerte. Det kan give større tryghed at kende dig selv kropsligt inden du skal føde.

 

Behandlingerne kan være en hjælp til at træne opmærksomheden indadtil, en støtte i at finde tryghed og nærvær i kroppen. Du vil få mulighed for at dele de tanker og følelser, som kan melde sig hos dig, så du ikke føler dig alene med alt det nye i din graviditet. Alt sammen er med til at fylde din energitank op inden du skal føde og give dig et afsæt af mere ro og overskud i dit moderskab.

 

Er du anden-gangs mor og har brug for at bearbejde din første fødsel samt forberede dig på livet med et barn mere, er du også meget velkommen.

Ofte vil den forrige fødsel vende tilbage i din bevidsthed i takt med at den nye fødsel nærmer sig. Her har du mulighed for at bearbejde et evt. traume i forbindelse med fødslen og dit tidlige moderskab. Du vil blive støttet i at finde roen i dig selv og blive styrket i at mærke dine behov og sige dem højt.

 

Uanset om du oplever din graviditet som kompliceret eller ukompliceret, er du velkommen til en behandling hos mig. I min terapi tager jeg udgangspunkt i dig og det du har brug for hjælp til. 

 

Hvordan foregår en behandling?

 

Selve behandlingen er en hjælp til at få åbnet op for kroppen og afspændt nervesystemet, løse op for fysiske og psykiske blokeringer, der hæmmer åndedrættet – og gennem behandlingen skabe nyt liv og energigennemstrømning i kroppen.

Vi begynder med en kort samtale om, hvordan du har det. 

Under behandlingen ligger du på en briks med et varmt tæppe over dig. 

Der vil også være en gravidmadras, hvor der er plads til din mave.

 

Behandlingen består af massage, pulsering, tryk, stræk og frigørelse af led, som afspænder og åbner op for at dybere åndedræt. Gennem samtale undervejs, mens jeg behandler dig, skabes der en sammenhæng mellem følelser, krop og tanker. Det kan være med til at give dig en større forståelse af dig selv, din krop og dens signaler.

 

Åndedrættet er omdrejningspunktet i behandlingen og du vil løbende blive guidet i at ånde ud. Det er med til at skabe ro og afslapning. 

 

 

Jeg tilbyder behandling til dig som: 

 

 • vil forberede dig kropsligt og mentalt på din fødsel

 • er i et forløb som sårbar gravid 

 • har fødselsangst 

 • har haft en eller flere aborter

 • har været i fertilitetsbehandling 

 • har født for tidligt/præmatur

 • har/har haft en fødselsdepression 

 • har skulder/nakke spændinger 

 • har bækken- eller symfyseløsning

 • har andre kropsgener i forbindelse med graviditeten

 • er solomor og har brug for ekstra støtte gennem graviditeten

 

Det er meget forskelligt, hvordan mine klienter oplever en behandling og der er ikke noget rigtigt eller forkert i forhold til, hvordan du er og reagerer. 

 

Jeg bestræber mig på at skabe et trygt rum for dig, hvor der er plads til de følelser og fornemmelser, du nu måtte have og som eventuelt kan komme bag på dig – jeg er der for at hjælpe dig til at lære at rumme dem. 

 

Nogle oplever efter behandlingen:

 

 • at komme hjem i sig selv igen 

 • at have en følelse af mere ro og afklaring 

 • at gå derfra med en god følelse i kroppen og efter et par behandlinger mærke, at den virker 

 • at det er forløsende og helende på et traume, de har siddet fast i

 • oplever at blive set og mødt i det, der kan gøre ondt og ikke at føle sig alene

 • at det er en hjælp til at lære at mærke selv og sine grænser og blive bedre til at sige til og fra

 • en hjælp til at finde sig selv i moderskabet, hvor der både er plads til at være mor og kvinde

 • at kunne relatere bedre til deres barn og mærke tilknytningen

en gravid kvinde ligger på ryggen på en briks, man ser kun overkroppen og det meste af hovedet, man ser hende fra venstre side, hun smiler let med lukkede øjne, hun har tatoveringer på venstre arm og nederst på maven er der illustreret en det øverste af en hest der stejler, oven på toppen og nær den gravides bryst og mave, ser man kropsterapeut Malika Pattey's venstre arm og hånd i færd med at lægge et let massagetryk,
skygger
et nærbillede af en gravid, som får et massagetryk under diafragma på venstre side af to hænder, den gravide har tatoveringer der hvor hun bliver trykket og man kan svagt se at hun også har en stor tatovering på hendes venstre arm
bottom of page